Ideale leven

Laten we eens stil staan bij ons ideale leven. Wat betekent dat eigenlijk? Stel jezelf eens de volgende vragen: Hoe zou ik mij nu voelen als ik een ideaal leven had? Welke dromen en behoeftes zou ik graag willen vervullen? Waar zou ik mezelf volgend jaar mee willen feliciteren? Wat inspireert mij echt in mijn leven? Waar zou ik heel goed in willen zijn? Wanneer voel ik mij echt in mijn element? Door zicht te krijgen op ons ideale leven, creëren we de eerste voorwaarde om deze te kunnen realiseren.

Mogelijkheden

De tweede voorwaarde is het scheppen van mogelijkheden. Welke mogelijkheden heb jij om jouw ideale levenswijze na te streven? Hoe voel jij je nu, op dit moment? Welke capaciteiten en mogelijkheden heb jij al voor het kiezen? Welke behoeftes kun je op korte termijn vervullen? Wie zijn allemaal belangrijk voor jou? Kun jij naar jezelf kijken met liefde en mildheid en mag jij trots zijn op hetgeen wat je allemaal al bereikt heb? Hoe werk jij jezelf er boven op als het even tegen zit? Hoe ga jij om met jouw pijn? Door het verhelderen en vergroten van jouw zelfkennis en zelf-liefde, creëer je een zuivere en realistische kijk op de werkelijkheid. Hierdoor vergroot je direct jouw mogelijkheden om het leven naar jouw hand te zetten.

Levensloopscan

Zolang jezelf in je kracht staat, de verantwoordelijkheid voelt voor je eigen levensloop en gemotiveerd door het leven gaat, kun je je geld met een gerust hart uitgeven aan een leuke vakantie. Maar het kan ook zijn dat het eventjes allemaal niet zo makkelijk gaat. In dat geval raad ik jou een levensloopscan aan. Een levensloopscan, zoals ik die aanbied, is een uitgebreid traject dat aandacht biedt aan al die aspecten van het leven. In een levensloop traject besteden we volop aandacht aan het benoemen van jouw dromen, behoeftes, pijn, angst en boosheid. We leren naar onszelf te luisteren, zonder dat te veroordelen of weg te wuiven. We leren onszelf te zien in volledigheid met ruimte voor alle aspecten van onszelf. We zullen proberen met enige lichtheid, mildheid en humor afstand te durven nemen van onze desastreuze overtuigingen. We zullen ons proberen te openen voor de realiteit van anderen, zonder onszelf daarbij te onderdrukken. Het traject bestaat uit een intake-gesprek, waarin we ruim de tijd nemen om jouw de coachdoelen vast te stellen, een reeks diepgaande vervolg gesprekken, ondersteunende oefeningen en eventuele thuisopdrachten. Natuurlijk is er ruimte voor tussentijdse evaluatie en eventuele bijsturing van de coachdoelen. Graag nodig ik jou uit voor een gratis oriënterend gesprek, om elkaar te leren kennen en te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.